zaterdag 21 april 2018

Hij straalt van oor tot oor.....

Het is een genot om te zien. Elke keer weer. Als Youri bij ons binnenkomt, dan straalt hij telkens van oor tot oor. “Ik mag bij jullie eten, Opa”. We passen dan een paar uurtjes op en uiteraard eet hij dan gezellig een boterhammetje mee. Deze week was het weer een keer zo ver. Het was warm en zonnig. Tijd om buiten te spelen dus. Hij kon dankzij het goede weer in ons tuintje spelen. Met stoepkrijt en met het spel met de ballen. Eten bleek dit keer geen succes. Hij had “niet zo veel honger om buiten te eten”. Youri had een streepjesvlieg gezien en meende dat het een wesp was. Vandaar.
Wij hadden op die warme middag nog een paar andere leuke dingetjes in petto voor Youri. Zijn zus Anouk was op schoolreisje naar toverland en spelen met zijn grote vriend Cas kon niet, want die was deze week met papa en mama op vakantie. Renée en Anouk kwamen pas vrijdag weer op schilderles!
Maar de kinderhand van Youri is snel gevuld. Hij mocht bij opa voor op de scootmobiel mee om voer en andere dingen te kopen voor de planten en aquariumvisjes van opa. Dat bleek extra feest toen duidelijk werd dat je in de winkel ook konijntjes kon kijken en cavia’s uiteraard en ook de zebravinkjes, kanaries, parkieten en dwergpapegaaien hadden zijn speciale aandacht.
Het feest was nog niet over, want we reden na de boodschapjes ook natuurlijk nog even door naar de speeltuin. Zand en een schepje. Dat is alles wat Youri nodig heeft. Ik vond het niet gek, dat hij voldaan was, toen oma hem daarna weer naar huis bracht.En zo loop vrijwel elke week hetzelfde...
Er komt nu een mooie tijd aan voor de kleintjes. Lekker buiten! Cas en Youri hebben thuis elk een mooie grote tuin “en ik heb ook een trampoline”, liet Youri trots weten. Als ze bij oma komen, dan moet er ook buiten worden gespeeld natuurlijk. Oma moet in elk geval nog wel een nieuw zwembad gaan kopen, want het oude bad is kapot. En wat moet je als kind nou zonder zwembad bij oma als het lekker warm is. Binnenkort zullen zowel Youri als Cas er wel om vragen zodra ze binnenkomen. “Heb jij ons zwembad al klaargezet, Oma?”. Ik weet zeker dat op warme dagen het antwoord “Ja hoor!” zal zijn. Ik kijk er nu al naar uit: naar die blije en tevreden gezichtjes!
(Bron: familiearchief f.van son, eerste warme dagen van 2018)





Geen opmerkingen:

Een reactie posten